Priekopníčka ľudovej výšivky v slovenskej móde

Priekopníčka ľudovej výšivky v slovenskej móde

Septembrové časti rubriky „70 sukien mala“ patria rozprávaniu módnej dizajnérky Jaroslavy Wurll Kocanovej z Cabova pri Vranove nad Topľou. Rozhodli sme sa totiž predstaviť aj tvorcov, ktorí vo svojej tvorbe značne využívajú ľudové prvky. A keď už sme pri tom – Jaroslava Wurll Kocanová bola na Slovensku prvou, ktorá začala do dámskej módy prinášať prvky ľudovej výšivky. Rozprávala sa s ňou Martina Vašková.

Priekopníčka ľudovej výšivky v slovenskej móde Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O týždeň budeme hovoriť špeciálne o svadobných šatách, ktoré môžu ostať noblesné a byť dokonca moderné - aj keď majú na sebe prvky z ľudového kroja.

svadobné šaty.jpg

Dnes zájdeme naposledy do Cabova, kde žije a tvorí módna dizajnérka Jaroslava Wurll Kocanová, pre ktorej tvorbu sú typické ľudové prvky a hlavne ľudová výšivka. Cestu k folklóru si našla už v detstve a tvoriť šaty začala počas štúdia módneho návrhárstva. To, o čom snívala je dnes skutočnosťou a jej šaty nosia na výnimočné príležitosti slovenské speváčky, herečky, ale aj bežné ženy. V rozhovore s Martinou Vaškovou sa pristavili aj pri svadobných šatách.

Priekopníčka ľudovej výšivky v slovenskej móde 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O týždeň sa môžete opäť tešiť na návrat do minulosti – hovoriť budeme o móde z obdobia renesancie.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame