V Prešove dostali úľavy na letné terasy

V Prešove dostali úľavy na letné terasy

Už v minulom roku, napriek chladnému počasiu, začalo Mesto Prešov s úľavami od poplatkov za terasy, hoci sa otvorili v novembri. Dnes mesto Prešov vychádza v ústrety opäť a odpustilo podnikateľom poplatky už od prvých dní – čo znamenalo už od 26. apríla počas celého obdobia možnosti mať terasu. Podnikatelia môžu požiadať o terasu i odpustenie poplatku prostredníctvom klientskeho centra na Mestskom úrade v Prešove, všetky formuláre sú tam. Ide o formulár povolenia na zvláštne užívanie miestnych komunikácii a umiestňovanie dočasných prenosných zariadení na plochách vo vlastníctve Mesta Prešov:

Terasy 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Podnikatelia teda otvorili terasy. Niektorých sa podmienky dotýkajú viac, iných menej. Rovnako tak úprava terasy. Akým podmienkam podlieha otvorenie a vzhľad terasy podľa Krajského pamiatkového ústavu, o tom sa Martina Poláková rozprávala s jeho riaditeľom, Dr. Mariánom Uličným:

Terasy 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Podstatné v komunikácii s pamiatkovým úradom je podať žiadosť o otvorení sezónneho sedenia včas a na každú žiadosť je možné v zákonnej lehote sa odvolať a výnimky konzultovať. Pamiatkový ústav aj v tejto dobe vyvíja snahu pomôcť podnikateľom, ale nové žiadosti posudzuje podľa nových pravidiel, pretože je to v súlade s víziou budúcnosti. A...tak ako už bolo povedané, ľudia sa na návštevu terás a služby gastro sektora tešia. Nie je dôvod obávať sa, žeby nenavštívili aj tú vašu, ktorá možno nie je úplne podľa predstáv podnikateľa. Hoci sa pamiatkari snažia o minimalizované rozsahy týchto sedení, ešte stále v službách platí, že najviac je kvalitná ponuka služieb a ochotný a usmiaty personál.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame