25. Dni slovenských cestárov – Prešov

25. Dni slovenských cestárov – Prešov

25... Presne toto poradové číslo má stretnutie slovenských cestárov a ich partnerov na podujatí, ktoré sa (s výnimkou predchádzajúcich dvoch pandemických rokov) uskutočňuje každoročne a volá sa „Dni slovenských cestárov“... To aktuálne práve vrcholí v Prešove.... Jeho účastníci včera absolvovali niekoľko prezentácií k témam, nanajvýš aktuálnym! – Dnes predpoludním bolo jeho zaujímavou súčasťou aj tzv.-né „Cestárske ródeo“, teda súťaž zručnosti, presnosti a rýchlosti vodičov automobilových sypačov zimnej údržby ciest.

Jednou z včerajších tém boli aj cestné mosty, ich stav a problematické otázky s nimi súvisiace.

Kolega Miroslav Talavašek sa profesora Martina Moravčíka, špecialistu na betónové a železobetónové konštrukcie zo Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity pýtal aj na to, ako možno predchádzať degradácii cestných mostov a zvýšiť úroveň ich bezpečnosti (?):

dni slov.cestarov PO-mosty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prof. Martin Moravčík tvrdí: Ak sa každá činnosť súvisiaca s mostami – od výroby, cez montáž až po pravidelnú údržbu, opravy a diagnostiku – urobí na 100 percent, problémy, ktoré momentálne s mostami máme by sa vyskytovali nepomerne sporadickejšie!

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame