Po víkendovom slávnostnom uvítaní novej vinohradníckej sezóny v oblasti Tokaj sa tamojší vinohradníci pustili do zberu hrozna troch známych odrôd – muškát žltý, furmint a lipovina. Tohto roku sa sezóna začína pre drobných i veľkých pestovateľov takmer v rovnakom čase, pretože sa prispôsobujú nielen dozretej úrode viniča, ale aj aktuálnemu počasiu.
Vo vinohrade Jaroslava Ostrožoviča vo Veľkej Tŕni pritom na zber hrozna využívajú aj kombajnový zber, ktorý urýchľuje prácu najmä v prestávkach daždivého počasia. O využití ďalšej modernej technológie spracovania hrozna sa priamo na vinohradníckom dvore v sprievode vinohradníka presvedčil aj kolega Ján Kondor:
vinobranie_tokaj;kondor_ostrozovic Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.