Pípanie nastavovania teploty na sporáku aj jemné syčanie malinových lievancov som si užila v kuchyni so študentmi, ktorí tohto roku na hostiteľskej škole – Strednej odbornej škole gastronómie a služieb v Prešove – bojovali o ceny a miesta. Oceňovalo sa v troch pásmach: bronzové, strieborné a zlaté. Za kreativitu a nové prístupy oceňovalo aj PSK a naozaj nikto neodišiel bez ceny, pretože študenti týchto škôl disponujú talentom, veľmi často predčia svojich učiteľov v ich veku už len tým, kde pôsobia počas prázdnin a čo vedia. V každom prípade radi varia, súťažia a to bolo citeľné vo štvrtok 6. októbra. Martina Poláková sa ocitla v kuchyni – kde doťahovali svoje diela kuchári, ktorí mali pripraviť dezert.
Sweet cup 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.S Martinou Polákovou sa vraciame na pôdu Strednej odbornej školy gastronómie a služieb v Prešove, kde sa uskutočnil Sweet cup 2022, súťaž žiakov odborných škôl v niekoľkých kategóriách.
Sweet cup 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.Medzi úspešné školy patrili v tom najvyššom pásme Piešťany, Žiar nad Hronom, Giraltovce, Ivonič z Poľska, Chrudim z Čiech, ale medzi úspešnými boli i študenti z Martina, Krakowa, Kežmarku, Lučenca, Liptovského Mikuláša, Prešova, Bratislavy... S víťazmi sa Martina Poláková rozprávala tiež – a tých si vypočujete v relácii Z kuchyne starých mám v novembri.