Nová poslucháreň Škoda Auto na TUKE

Nová poslucháreň Škoda Auto na TUKE

V priestoroch Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach slávnostne otvorili zrekonštruovanú poslucháreň. Škola ju využívala na prednášky a cvičenia svojich študentov. Na jej obnovu prispela univerzite česká automobilka Škoda Auto Mladá Boleslav sumou presahujúcou 81 500 eur, a to zmluvne už koncom minulého roka.

K jej rekonštrukcii, ktorá trvala 8 mesiacov, pristupovali obe strany so zámerom vytvoriť čosi iné, zvláštne a doposiaľ – minimálne v rámci košickej univerzity – netradičné... Kolega Miroslav Talavašek sa teda na výsledok snaženia autorov i zhotoviteľov najprv pýtal rektora univerzity Stanislava Kmeťa:

TUKE_poslucharen_Skoda Auto-01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Iná ako väčšina posluchární na košickej Technickej univerzite – a možno aj v rámci iných vysokých škôl u nás. Minimálne tento prívlastok by bolo možné dať tomu, čo vzniklo zo spolupráce Fakulty elektrotechniky a informatiky košickej Technickej univerzity a automobilového koncernu Škoda Auto Mladá Boleslav. Ako môže výsledok tejto spolupráce ešte rozšíriť kontakty oboch subjektov? I na to sa prodekanky fakulty Márie Gamcovej pýtal kolega Miroslav Talavašek:

TUKE_poslucharen_Skoda Auto-02 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chcete aj vidieť, ako vyzerá oná vynovená a netradičná poslucháreň? Niekoľko obrázkov nájdete na facebookovej stránke Rádia Regina Východ!

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame