Vedeli ste, že podľa štatistík skončí až 30% všetkého jedla ako potravinový odpad? Najviac plytváme pečivom, zeleninou, ovocím a mliečnymi výrobkami. Potravinami sa plytvá naprieč celým dodávateľským reťazcom, od počiatočnej poľnohospodárskej produkcie až po konečnú spotrebu v domácnostiach. K potravinovým stratám dochádza aj v školských jedálňach, kde sa tomu snažia predchádzať rôznymi spôsobmi. S inovatívnym riešením prišli na Základnej škole Ľudovíta Fullu v Košiciach, ktorú navštívila Danuša Reginová.
Foodbox na ZŠ Ľudovíta Fullu v Košiciach
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Info pre zaujímavosťL Plytvanie jedlom je celosvetový problém, ktorý negatívne ovplyvňuje životné prostredie. Na potraviny, ktoré sa zozbierajú, ale nakoniec vyhodia, sa každoročne spotrebuje približne štvrtina všetkej vody využitej v poľnohospodárstve a je na nich potrebná orná pôda veľkosti Číny. Potravinový odpad ročne vygeneruje asi 8-10% celosvetových emisií skleníkových plynov!!!