Po majstrovstvách Európy vo vodnom póle

Po majstrovstvách Európy vo vodnom póle

Dejiskom majstrovstiev Európy vo vodnom póle mal byť pôvodne Izrael. Pre vojnový stav v krajine o organizáciu prišiel. V kuloároch sa najprv hovorilo o tom, že Netanyu nahradia Belehrad a Budapešť. Európska plavecká liga ale v závere minulého roka oficiálne potvrdila, že mužský turnaj budú hostiť chorvátske mestá Záhreb a Dubrovník (4. - 16. januára), ženský turnaj holandský Eindhoven (5. - 13. januára). Práve pohľadom na mužov začneme sumarizovať. Naši reprezentanti obsadili na kontinentálnom šampionáte konečné 13. miesto - keď v záverečnom zápase zdolali Slovinsko 14:10. S týmto súperom si poradili dvakrát na tom istom podujatí. Porazili ho aj na úvod skupinových bojov 11:7. Zverenci Romana Poláčika a Karola Bača ml. zaznamenali oproti predchádzajúcemu vystúpeniu na záverečnom podujatí starého kontinentu polepšenie o dve pozície. Matúša Hudáka preto zaujímalo - ako tento výsledok hodnotí samotný Roman Poláčik:

íkend_šport3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ešte dodajme, že reprezentanti Španielska sa stali premiérovo majstrami Európy. Vo finálovom stretnutí zdolali v dramatickom súboji domácich Chorvátov 11:10. Španielsko tak rozšírilo medailovú zbierku z kontinentálneho šampionátu na osem cenných kovov. Bronz získali Taliani, ktorí zvíťazili nad Maďarskom 12:7.

Vodné pólistky Slovenska obsadili predposledné 15. miesto na ME v holandskom Eindhovene. V súboji o konečné umiestnenie zvíťazili nad Bulharkami 18:10 a dosiahli svoje druhé víťazstvo na turnaji. Rovnakého súpera zdolali aj v závere skupinovej fázy (23:8). Reprezentantky pod vedením olympijskej viťazky z Atén 2004 a piatej z olympiády 2008 v Pekingu Cinzie Ragusovej sa v omladenej zostave vrátili domov z množstvom cenných skúseností, ktoré im pomôžu v ďalšej kariére a rovnako pri najbližších reprezentačných povinnostiach - či už v mládežníckych, alebo seniorských kategóriách. To Matúšovi Hudákovi potvrdila aj samotná trénerka, ktorá sa na účinkovanie pozrela dvoma pohľadmi, následne bude pokračovať reprezentantka Janka Kurucová:

Víkend_šport4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ženský turnaj ovládli domáce hráčky, ktoré vo finále zdolali Španielky 8:7 a získali rekordný šiesty titul majsteriek Európy. Bronz vybojovali reprezentantky Grécka, ktoré v súboji o 3. miesto zvíťazili nad Talianskom 7:6.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame