Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach

Slogan „100-ročie príbehov pokračuje“ si Verejná knižnica Jána Bocatia vybrala vo verejnej súťaži nielen ako názov jubilejnej výstavy a publikácie, ale aj ako heslo do budúcnosti. Do tejto novej éry vstúpili s novým logom a farebnou identitou. Na slávnostnom otvorení výstavy v priestoroch Centrálnej požičovne na Hviezdoslavovej 5 v Košiciach uviedli do života aj publikáciu, ktorá, rovnako ako výstava, mapuje históriu a ľudí spojených s prvou verejnou knižnicou v Košiciach. Jana Pataráková sa o tom rozprávala s riaditeľkou Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach, Soňou Jakešovou:

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Výstava aj publikácia k 100. výročiu Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach nesú nápaditý rukopis dizajnérky Barbory Kopnickej. V rámci výstavnej siene návštevníci vstúpia do sveta kníh rôznych farieb, ktoré mapujú históriu knižnice z rozmanitých uhlov pohľadu. Výstava „100-ročie príbehov pokračuje“ prebieha v priestoroch Centrálnej požičovne Verejnej knižnice.

Histórii Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach a míľnikom jej existencie sa na výstave aj v publikácii venoval knihovník a regionalista Tomáš Ondrejčík, ktorý ju predstavil v historických súvislostiach. Jana Pataráková sa ho na to opýtala:

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame