Kňaz Juraj Semivan

Kňaz Juraj Semivan

Mnohých ľudí bolestne zasiahla správa o piatkovom úmrtí rímskokatolíckeho kňaza Juraja Semivana. Opustil nás vo veku nedožitých 58 rokov. Juraj Semivan na Slovensku vyštudoval teológiu a neskôr študoval morálnu teológiu v Toronte. Po vysviacke v roku 1985 pôsobil až do pádu totality ako kaplán vo Farnosti svätej Alžbety v Košiciach. Neskôr bol farárom v Kecerovciach, v Košiciach-Barci, v Košiciach-Krásnej a v posledných rokoch v Rozhanovciach. Stretávali sa s ním nielen veriaci v chrámoch, ale aj poslucháči Slovenského rozhlasu. Určite si ho pamätáte ako moderátora relácie Na čom záleží či zamyslení, ktoré roky pripravoval do nášho vysielania. Jeho podmanivý, láskavý hlas a myšlienky, ktoré ním šíril, oslovovali nielen ľudí veriacich. Juraj Semivan bol jednoducho veľkým človekom nielen svojím vzrastom, ale najmä svojím srdcom. My si ho teraz pripomenieme v zostrihu z Nočnej pyramídy, v ktorej bol v roku 2010 hosťom Petra Béreša.  

semivan_1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Myslím, že všetci, ktorí Juraja Semivana poznali, budú isto súhlasiť s tým, že on obohatil každého, koho stretol. Svojou dobrotou, milotou, požehnaním, pochopením, láskavým slovom či úsmevom.
V Kostole Sedembolestnej Panny Márie v Rozhanovciach sa konala svätá omša a posledná rozlúčka so zosnulým rímskokatolíckym kňazom Jurajom Semivanom. My sme mali to šťastie, že sme ho mohli stretávať aj u nás v rozhlase – či už pri živom vysielaní relácií Na čom záleží, alebo pri nahrávaní zamyslení, ktoré pripravoval celé roky. O šťastí hovorím preto, lebo každé stretnutie s týmto človekom bolo obohatením a istým spoôsobom aj požehnaním. On sám si veľmi cenil stretnutia s ľuďmi a aj o tom v roku 2010 hovoril ako hosť Petra Béreša v Nočnej pyramíde.

semivan_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Foto: FB Na čom (ne)záleží

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame