Štyri adventné prenosy

Štyri adventné prenosy

Štyrom adventným nedeliam budú na Rádio Regina Východ predchádzať štyri adventné stredy. Tešiť sa môžete na živé prenosy so zaujímavými hosťami.

1. Adventný prenos 29. 11.

Štyrom adventným nedeliam budú na RRV predchádzať štyri adventné stredy. Tešiť sa môžete na živé prenosy so zaujímavými hosťami. Najbližšie sa stretneme v Dvorane Evanjelického kolégia v Prešove.

Hosťami Martiny Vaškovej budú: biskup Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi Augsburského vyznania na Slovensku – Peter Mihoč s manželkou, Jevgenij Kozačuk a členovia Kapely Východného dištriktu, ktorí nás svojou hudbou adventne naladia. Ak za nami neprídete do Prešova, počúvajte nás naživo v RRV – v stredu 29. novembra o 15.00.

prvy adventny podvecer Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


2. Adventný prenos 6. 12.

V Advente sa čaká na Vianoce, ale aj na sv. Mikuláša. A prv než príde aj k Vám, spríjemnite si vyčkávanie naňho počúvaním ďalšieho adventného prenosu – naživo z kaplnky ZŠ Sv. Cyrila a Metoda v Košiciach.

Hosťom Martiny Vaškovej bude znalec života sv. Mikuláša – gréckokatolícky kňaz Martin Mráz. Jeho rozprávanie spevom doplní speváčka Monika Kandráčová a deti z tamojšej základnej školy. Počúvajte nás naživo - v stredu 6. decembra o 15.00.

druhy adventny podvecer Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


3. Adventný prenos 13.12.

Viete, že tento rok na Vianoce uplynie 800 rokov od chvíle, ako vznikol prvý živý betlehem? Zinscenoval ho sv. František a preto budeme tretí adventný prenos vysielať z Kláštora Františkánov v Prešove.

Hosťami Martiny Vaškovej budú františkáni. Páter Jozef Súkenník priblíži, ako sa do sveta rozšírila betlehemská tradícia. A prešovskí františkáni predstavia zase unikátnosť ich pohyblivého betlehemu. Hudobným hosťom bude kresťanský spevácky zbor Gregos z Gregoroviec. Stretneme sa naživo v Kláštore Františkánov v Prešove – v stredu 13. decembra o 15. hod., alebo na vlnách RRV.

treti adventny podvecer Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


4. Adventný prenos 20.12.

Aká bola tá najtajomnejšia noc zo všetkých nocí? Ako vlastne vznikli Vianoce? Odpovede na tieto otázky budeme hľadať na poslednom adventnom prenose v Bazilike sv. Kríža v Kežmarku.

Hosťom Martiny Vaškovej bude spišský biskup František Trstenský, ktorý vie čítať aj medzi riadkami biblického vianočného príbehu, miestni kňazi a žiaci zo Základnej a materskej školy sv. Kríža v Kežmarku, ktorí Vás potešia svojimi obľúbenými adventnými piesňami. Ak za nami neprídete do Kežmarku, počúvajte nás naživo v RRV – v stredu 20. decembra o 15.00.

stvrty_adventny_podvecer Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame