Unikáty Východného Slovenska 33; Hervartov

Unikáty Východného Slovenska 33; Hervartov

Drevený kostol sv. Františka z Assisi v bardejovskom okrese je od roku 2008 zapísaný v zozname pamiatok UNESCO. Tento rímskokatolícky kostol v slovenskej obci nemeckého pôvodu svojim dvojdielnym pôdorysom, vysokou impozantnou strechou a ďalšími znakmi v exteriéri a interiéri je značne odlišný od rusínsko-ukrajinských drevených cerkví a má charakter čisto gotický.

Unikáty VS 33; Hervartov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pred mesiacom sme vám v rámci nášho cyklu Unikáty východného Slovenska predstavili jedinečnú architektonickú sakrálnu stavbu - drevený kostolík sv. Františka z Assisi v Bardejove. Dôvody jeho zápisu do zoznamu pamiatok UNESCO boli dôvodom venovať sa mu aj dnes. Slávka Ivančová vám teraz predstaví tento architektonický skvost z pohľadu najnovších dendrochronologických výskumov.

Unikáty VS 34_Hervartov II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred mesiacom sme vám v rámci nášho cyklu Unikáty východného Slovenska predstavilijedinečnú architektonickú sakrálnu stavbu - drevený kostolík sv. Františka z Assisi v Bardejove. Dôvody jeho zápisu do zoznamu pamiatok UNESCO boli dôvodom venovať sa mu aj dnes. Slávka Ivančová vám teraz predstaví tento architektonický skvost z pohľadu najnovších dendrochronologických výskumov.

Hervartov II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame