Moje SNP: Adriana Vasilišinová

Moje SNP: Adriana Vasilišinová

Je dlhá asi 770 km a predstavuje našu najdôležitejšiu turistickú magistrálu. Cesta hrdinov SNP prechádza väčšinou významných oblastí Slovenska, ktoré zohrali dôležitú úlohu počas Slovenského národného povstania a oslobodzovania krajiny. Oficiálne bola pomenovaná v roku 1956 a vedie z Dukly na Devín, pričom jej prechod trvá v priemere 25 až 28 dní. V súčasnosti je mimoriadne populárna a ročne sa na ňu vydávajú stovky až tisícky turistov. Pred pár rokmi sa s batohom na chrbte vybrala na túto trasu aj Hermanovčanka Adriana Vasilišinová, ktorá prešla viac ako 30-tisíc výškových metrov. O svojom putovaní porozprávala Lívii Godovej.

Moje SNP: Adriana Vasilišinová 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aktívna turistka Adriana Vasilišinová z Hermanoviec sa rozhodla, že si splní svoj dávny sen. Viac ako tri dekády túžila prejsť Slovenskom peši, iba s batohom na chrbte. Naprieč jej 30-dňovým putovaním po Ceste hrdinov SNP ju prvé štyri dni, cez Malé Karpaty až po Havraniu skalu, sprevádzal syn. Zvyšok takmer 770 kilometrovej trasy absolvovala už sama. Na ceste však stretávala mnoho ďalších turistov, no najmä rôznu lesnú zver, a keďže trasa prechádza prevažne vrchmi a kopíruje horské hrebene, narazila aj na medvedie stopy. Ako vyzeral bežný deň na jej ceste po Slovensku, opísala v nasledujúcom rozhovore Lívii Godovej.

Moje SNP: Adriana Vasilišinová 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Máte aj vy zážitky z Cesty hrdinov SNP? Alebo si spomínate na nejakú príhodu, ktorá súvisí so SNP? Možno ešte z čias školských výletov, niekdajších pobytov na Dukle či z rozprávania starších rodinných príslušníkov. Napíšte nám na mailovú adresu snp@rtvs.sk Vaše príbehy spojené s SNP budeme postupne zverejňovať v našom vysielaní a na sociálnych sieťach. Všetky príspevky zároveň zaradíme do letnej súťaže, v ktorej hráte o rekreačný pobyt v kúpeľoch pre dve osoby. Viac informácií nájdete na webovej stránke RRV.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame