Moje SNP: Milan Božok

Moje SNP: Milan Božok

Ako dobre poznáte naše hory a doliny, priatelia? Kto môže povedať, že má v nohách 1000 kilometrov pešo cez celé Slovensko? Určite je medzi vami veľa aktívnych turistov, ale o kom to vieme spoľahlivo, je náš dnešný respondent – Rožňavčan Milan Božok. Svoj dobrodružný príbeh 30-dňového putovania po Slovensku priblížil v rozhovore s Danušou Reginovou. Poďme však pekne po poriadku a popíšme, ako sa to celé začalo. Kedy sa o Ceste hrdinov SNP po prvý krát dopočul a ako to s ním rezonovalo?

Moje SNP: Milan Božok 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pokračujeme v rozhovore s turistom Milanom Božkom, ktorý prešiel Cestu hrdinov SNP a je zároveň autorom knihy „1000 km Slovenskom po červenej.“ Ide o cestopisný príbeh putovania z najzápadnejšieho bodu Slovenska po ten najvýchodnejší. Jeho najdlhšia časť pritom viedla práve cez v súčasnosti mimoriadne obľúbenú Cestu hrdinov SNP, ale neobchádza ani menej známu Východokarpatskú magistrálu. Vo výsledku ide o náročný diaľkový pochod plný driny a sebazaprenia, ale zároveň aj nevšedných zážitkov a stretnutí s ľuďmi. Na niektoré sa Danuša Reginová pýtala Rožňavčana Milana Božka.

Moje SNP: Milan Božok 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hovorí turista Milan Božok z Rožňavy o svojej knihe. Možno osloví aj vás a nielen to, možno vás zaujal už tento rozhovor a vydáte sa na Cestu hrdinov SNP vy sami. Je to skvelý spôsob, ako spoznať vlastnú krajinu, jej prírodu aj históriu. Ak sa vám to podarí, alebo ste tento diaľkový pochod už v minulosti absolvovali a chcete sa s nami podeliť o svoje zážitky, napíšte nám na adresu snp@rtvs.sk. Na túto adresu nám môžete posielať aj svoje príbehy a spomienky na SNP ešte z čias školských výletov, pobytov na Dukle či z rozprávania rodinných príslušníkov. Budeme ich postupne zverejňovať vo vysielaní a na sociálnych sieťach. Všetky príspevky zároveň zaradíme do našej letnej súťaže, v ktorej hráte o rekreačný pobyt v kúpeľoch pre 2 osoby. Viac informácií nájdete na webovej stránke RRV.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame