Moje SNP: Klara Kohoutová

Moje SNP: Klara Kohoutová

Počas tohto leta vám každú stredu prinášame príbehy ľudí, ktorí prešli Cestu hrdinov SNP alebo aspoň niektorý z jej úsekov. Sú medzi nimi aj naši rozhlasoví kolegovia a kolegyne – práve dnes vám ponúkneme rozhovor s Klarou Kohoutovou, ktorá pracuje v Spoločenskovednom ústave SAV a zároveň v Redakcii národnostného vysielania Slovenského rozhlasu v Košiciach, kde sa vo svojich príspevkoch venuje aktivitám českej menšiny na východnom Slovensku. K mikrofónu si ju tentoraz pozvala Danuša Reginová, ktorú zaujímalo, aké je to byť turistkou v našich horách, a kedy sa vôbec dopočula o Ceste hrdinov SNP. 

Moje SNP: Klara Kohoutová 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Opäť pokračujeme v rozprávaní o Ceste hrdinov SNP, ktorá odkazuje na jednu z najvýznamnejších udalostí novodobých dejín Slovenska. Táto cesta stále reflektuje túžbu po slobode, hoci v inom zmysle, než za ňu pred 80 rokmi bojovali naši predkovia. Dnes je najmä symbolom vnútornej slobody a odhodlania. V určitom zmysle je aj testom prežitia v prírode a zrkadlom nášho myslenia a priorít. Aj v tomto duchu sa niesol rozhovor, ktorý viedla Danuša Reginová s redaktorkou českého vysielania Rádia Patria Klarou Kohoutovou, ktorá prešla časť spomínaného diaľkového pochodu len so psom a malým stanom.

Moje SNP: Klara Kohoutová 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Máte aj vy zážitky z Cesty hrdinov SNP? Alebo si spomínate na nejakú príhodu, ktorá súvisí so SNP? Možno ešte z čias školských výletov, niekdajších pobytov na Dukle či z rozprávania starších rodinných príslušníkov. Napíšte nám na mailovú adresu snp@rtvs.sk Vaše príbehy spojené s SNP budeme zverejňovať v našom vysielaní a na sociálnych sieťach. Všetky príspevky zároveň zaradíme do letnej súťaže, v ktorej hráte o rekreačný pobyt v kúpeľoch pre dve osoby. Viac informácií nájdete na webovej stránke RRV.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame