Ekologická náhrada jednorazových plastov. Aj takto by sme mohli pomenovať voskované obrúsky, ktoré využíva čoraz viac ľudí. Včelie obaly sú vhodné na balenie potravín od pečiva cez zeleninu až po ovocie. Udržia vaše jedlo dlho čerstvé a navyše sú ľahko umývateľné a skladné. Na rozdiel od mikroténových vreciek sú výnimočné svojou trvácnosťou. Tou základnou surovinou, ktorá robí včelí obal špeciálnym, je vosk. Vyznačuje sa vysokou mierou antibakteriálnych vlastností. Na včelej farme v Bardejove však začali vyrábať voskované obrúsky aj s využitím propolisu. Na výrobný proces týchto produktov sa pýtal František Baláž včelára Martina Voľanského Martičeka.
voskované_obrúsky_1
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Sú unikátne, voňavé, multifunkčné, recyklovateľné a najmä ekologické. Reč je o voskovaných obrúskoch, ktoré, a to pevne dúfame, v budúcnosti nahradia mikroténové vrecká. Okrem iného sa vyznačujú antibakteriálnymi a antimykotickými vlastnosťami, vďaka čomu udržia vaše potraviny dlho čerstvé. Sú však vhodné pre všetky druhy potravín? Aj na to sa pýtal František Baláž včelára Martina Voľanského Martičeka, ktorý na včelie obaly pridáva okrem vosku aj propolis.
voskované_obrúsky_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.