Ochutnali ste už niekedy tatranský med? Ak áno, máte šťastie, pretože sa vyznačuje vysokým obsahom antibakteriálnych látok. Tento fakt sa týka najmä baktérií známych ako stafylokoky, ktoré dokáže zneškodniť. Chov včiel vo Vysokých Tatrách má však aj svoje úskalia, o ktorých sa František Baláž zhováral s riaditeľom Správy Tatranského národného parku Pavlom Majkom.
tatranský_med_1
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Med z našich krásnych veľhôr má najvyšší antibakteriálny potenciál. Zistili to vedci zo Slovenskej akadémie vied, ktorí tatranský med označili kvalitou GOLD. Včelárov zo Správy Tatranského národného parku, ktorí sa o včely spod Tatier starajú, táto informácia nesmierne potešila. V tejto súvislosti začali plánovať už aj ďalšie aktivity, zamerané na osvetu a ekovýchovu. Čo vlastne znamená uvedené ocenenie pre tatranské včely? Pýtal sa František Baláž včelára a riaditeľa Správy TANAP-u Pavla Majka.
tatranský_med_2
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.