Víkend 4. – 5. 6.

Víkend 4. – 5. 6.

Slovenskí futbalisti zvíťazili nad Bieloruskom 1:0 vo svojom úvodnom zápase 3. skupiny C-divízie Ligy národov. Na neutrálnej pôde v Novom Sade sa prvým reprezentačným gólom zaskvel Tomáš Suslov, ktorý centrom v 61. minúte prekvapil bieloruského brankára. V pozícii kapitána viedol slovenský tím Milan Škriniar. Autor jediného gólu v tomto zápase Tomáš Suslov:
110A;vikend_4.-5.6_sportA Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zverenci Štefana Tarkoviča nastúpia v tomto asociačnom termíne aj proti Kazachstanu (dnes o 20.45 v Trnave), Azerbajdžanu (v piatok o 18.00 v Baku) a opäť Kazachstanu (budúci pondelok o 16.00 v Nur-Sultane).

Slovenskí reprezentanti v malom futbale remizovali s Talianskom 1:1 vo svojom druhom zápase základnej A-skupiny ME v Košiciach. Do vedenia išli v 34. minúte gólom Adama Bombicza, ale o tesný náskok prišli v poslednej 50. minúte, keď vyrovnal Jacob Ugas. Zverenci Ladislava Borbélyho majú po dvoch zápasoch štyri body a mieria za postupom do ďalšej fázy. Účinkovanie v základnej skupine uzavrú súbojom s Poľskom, ktorý je na programe v utorok od 20.15 hod. Tréner našich reprezentantov Ladislav Borbély:
110B;vikend_4.-5.6_sportB Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pokračovať bude autor nášho jediného gólu Adam Bombicz

vikend_4.-5.6_sport1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


28. kolo III. futbalovej ligy - východ - nedeľa:
Slávia Košice - Snina 3:2
Kalša - Spišská Nová Ves 2:4
Raslavice - Sobrance 5:0

Svidník - Krompachy 7:0

V sobotu sa - za daždivého počasia - neďaleko Košíc uskutočnil 16-ty ročník

Behu Vyšnou Myšľou, na ktorom štartovala viac, ako stovka bežcov; - Od detí

až po takmer 80-tnikov. Na 6,9-kilometrovej trati dospelých vyhral mužskú kategóriu do 39 rokov „domáci“ Erik Repák, v 40-ročných (t.j.40-49 rokov) bol najrýchlejší Jozef Szabo z košického Cyklocentra, medzi 50-ročnými dominoval Maďar Jánoš Bogár, kategóriu 60-ročných vyhral Košičan Peter Janovič a medzi 70- a viacročnými trať najrýchlejšie absolvoval 73-ročný Košičan Štefan Švec.

Najmladšiu ženskú kategóriu vyhrala Monika Kubáková z Košíc, nad 40 rokov

bola prvá v cieli Petra Šamuláková, medzi 50-ničkami vyhrala Michalovčanka

Marcela Jacková a najstaršiu kategóriu ovládla Košičanka Zlatica Semanová.

V pretekoch štafiet na 3-krát 2,3 kilometra zvíťazilo miešané družstvo v zložení

František Kažimír, Martin Čepko a Štefan Pachota.

Najpočetnejšiu kategóriu 8- až 10-ročných chlapcov na 200-metrovej trati

vyhral Košičan Michal Vaľa, medzi najstaršími, 15- až 17-ročnými zvládol 600-

metrovú trať najrýchlejšie Robin Repák z Košíc. Medzi 5- až 7-ročnými dievčatami bola prvá v cieli 100-metrovej trate Nina Jurčenková z Košíc, 400-metrov 11- až 14-ročných dievčat zvládla najrýchlejšie Bardejovčanka Zuzana Terjéková.

Slovenskí florbalisti vyhrali európsku kvalifikáciu o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku. Vo finále v talianskom Celane (Čelane) triumfovali nad favorizovaným Českom 5:4 a svojho rivala zdolali prvýkrát až v jedenástom vzájomnom zápase. Slováci mali postup istý už pred finále ako suverénni víťazi základnej F-skupiny. V nej deklasovali Pobrežie Slonoviny 34:0 a presvedčivo vyhrali aj nad Rakúskom 7:1 a Nemeckom 8:2. Česko vyhralo základnú E-skupinu. Dvoma presnými zásahmi sa vo finále blysol Kamil Navrátil, tri body (1+2) nazbieral Lukáš Ujhelyi. Zverenci trénera Radomíra Mrázka viedli už 4:1 a vzápätí nepremenili trestné strieľanie v podaní Navrátila, napriek mohutnému finišu Čechov si však víťazstvo nenechali vziať. Okrem Slovenska a Česka sa na novembrový šampionát v Zürichu a Winterthure prebojovalo aj Nemecko, ktoré uspelo v stretnutí o tretiu priečku nad Slovinskom 3:1. Opora našej reprezentácie - Michal Dudovič nechcel hovoriť o zápase s Nemeckom ako o povinnej jazde:

1120;vikend_4.-5.6_sport2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Švajčiarsko ako usporiadateľská krajina získalo priamu miestenku na šampionát.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame