Víkend 14. – 15. 5.

Víkend 14. – 15. 5.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nestačili doma v piatkovom zápase 9. kola nadstavbovej skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige na Liptovský Mikuláš 1:2. Definitívne stratili možnosť postúpiť do baráže o účasť v Európskej konferenčnej lige. Tú už má istú Trenčín, ktorý obsadí 7. priečku. Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec:

vikend_14.-15.5_sport1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V III. futbalovej lige - východ to v nedeľu dopadlo nasledovne:
Kalša - Vranov nad Topľou 1:2
Snina - Raslavice 3:0

Sobrance - Rudňany 6:3
Spišské Podhradie - Svidník 1:0
Stropkov - Slávia Košice 1:2

Slovenskí hokejisti nastúpia na svoj tretí zápas na MS v Helsinkách v bránke s Adamom Húskom. Proti Kanade sa Slováci predstavia aj so zmenami v útočných formáciách, realizačný tím doplnil na súpisku útočníka Adama Sýkoru. Po rannom rozkorčuľovaní to povedal asistent trénera Andrej Podkonický. V bránke bude Húskovi kryť chrbát Matej Tomek, Patrik Rybár bude na tribúne. Dnes popoludní posilní reprezentáciu obranca Washingtonu Martin Fehérváry, manažér Miroslav Šatan však ešte bude telefonovať útočníkovi Dallasu Mariánovi Studeničovi, pre ktorého sa v noci skončila klubová sezóna.

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili nad HC DAC Dunajská Streda 23:20 v prvom finálovom zápase play-off. V sérii hranej na dva víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0. O zisku slovenského titulu môžu rozhodnúť v druhom stretnutí, ktoré je na programe v stredu v Dunajskej Strede.

Dvojnásobný olympijský šampión vo vodnom slalome Michal Martikán sa už druhý rok po sebe nedostal do slovenskej reprezentácie. Nebude tak štartovať ani na nadchádzajúcich ME v Liptovskom Mikuláši, ktoré sú na programe 26.-29. mája. Definitívne o tom rozhodli druhé nominačné preteky, ktoré sa konali v Čunove. V kategórii C1 bude za Slovensko jazdiť Matej Beňuš, Marko Mirgorodský a Alexander Slafkovský. Martikán v priamom súboji neuspel proti Mirgorodskému. V K1 mužov nebude chýbať v národnom tíme strieborný z Tokia Jakub Grigar, doplnili ho Martin Halčin a Adam Gonšenica. V kategórii K1 žien bude Slovensko na vrcholných podujatiach reprezentovať trio Eliška Mintálová, Zuzana Paňková a Simona Glejteková. V najmladšej vodnoslalomárskej disciplíne C1 sa medzi reprezentačnú trojicu prebojovali Zuzana Paňková, Soňa Stanovská a Emanuela Luknárová. Všetkých šesť žien je zároveň aj v reprezentácii do 23 rokov.
Školský šport je pre deti veľmi dôležitý. Učia sa základným pohybovým zručnostiam a návykom, ktoré ich budú sprevádzať počas jednotlivých rokov. Športové zápolenia v škole resp. počas času v škole majú pre deti len a len pozitívne účinky. Tento rok bol spustený 0. ročník projektu ŠKOLSKÝ ŠPORT. O čo konkrétne ide povie Róbert Košťál, súťažný a projektový riaditeľ SPF:

vikend_14.-15.5_sport2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Víťazi jednotlivých kategórii postupujú na celoštátneho SUPERfinále, ktoré sa uskutoční 13. a 14. júna 2022 v Šamoríne.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame