Dnes vám ponúkneme recept na Trnkový rôsol, o ktorý sa s nami v jednom z Gastromagazínov podelila p. Anna z Košíc.
Trnkový rôsol si môžete pripraviť z 2 litrov trnkovej, alebo aj jablkovej šťavy a 1,5 kilogramu kryštálového cukru. Umyté trnky zmiešame s istým množstvom jablkových šupiek dáme ich do čistej smaltovej nádoby, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Na hrnček pripevníme šatku, nalejeme na ňu varené ovocie aj so šťavou a bez zmiešania necháme odkvapkať. Odkvapkanú šťavu zlejeme, odmeriame a varíme za stáleho zberania peny – až nám ostane asi polovica pôvodného objemu. Následne pridáme cukor, zamiešame a varíme, kým sa zmes nepremení na rôsol. Ešte horúci ho nalievame do pripravených menších pohárov, po vychladnutí upevníme celofánom. Rôsol podľa tohto receptu je možné pripraviť aj zo šípok.
2313110411xx-recept-trnkovy-rosol-bacova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.