Ako sa starať o pleť po štyridsiatke

Ako sa starať o pleť po štyridsiatke

Eliška Pichoňská je vizážistka, hairstylistka, beauty blogerka, myslím, že pokojne ju môžeme nazvať aj influencerkou. A ak málokedy, ak vôbec niekoho sledujem na sociálnej sieti, je to práve ona. Získala si ma prístupom, komunikáciou, chuťou do práce i skúsenosťami. Líčila pre najväčšie značky, ale rovnako dobre vám vyberie lacné a efektívne líčidlá, ak vaša peňaženka nedovolí viac. A predpokladám, že sa jej podarilo skĺbiť pri sledovaní jej práce a využívaní jej služieb dámy rôzneho veku a aj finančných možností a to je veľké plus. Martina Poláková sa s Eliškou Pichoňskou stretla, zažila jej prácu a aby ste z toho mali niečo aj vy – nahrali niekoľko rád aj pre vás. Predovšetkým pre dámy – poslucháčky, ktoré radíme k veku 40 plus. Takže, aký je to vek v súvislosti s pleťou?

Ako sa starať o pleť po 40-tke_1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vizážistka Eliška Pichoňská zhrnula charakteristiky pleti po 40-tke. Tou základnou je suchšia pleť, viac vrások, línie sú poklesnuté, ochabnutejšie a dôležitá je v starostlivosti pravidelnosť a účinnosť. Hovorí sa tomu odborne „skincare rutina“. Ak vám samozrejme na tej pleti záleží. Eliška Pichoňská nie je typ, ktorý by vám radil iba kozmetiku a vravel, že sa ňou dá všetko, lebo nedá. Uznáva odbornú pomoc, ktorá ale musí ostať v citlivosti a priamej úmere k danej tvári. V predošlej dobrej rade sme skončili pri tom, že čistiť a odličovať tvár je základ, použitie kvalitného krému je samozrejmosť, sérum, retinol, peptidy a SPF už si pleť žiada ako ochranu. To bola forma starostlivosti. Martina Poláková v rozhovore pokračovala aj otázkami k obsahu látok aké by mala obsahovať rutina pleti 40plus.

Ako sa starať o pleť po 40-tke_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S vizážistkou, blogerkou a influencerkou v problematike starostlivosti o pleť – jednoducho odborníčkou na pleť – Eliškou Pichoňskou mapovala Martina Poláková ženskú pleť po 40tke. Vzišli z toho fakty ako – pravidelná starostlivosť – teda rutina ako sa jej dnes hovorí s kvalitnými prípravkami, nezabúdať na obsah prípravkou pre zrelú pleť – vitamíny, kyseliny, peptidy a SPF, aby slnko už na oslabenejšej pleti nezanechalo stopy. Záverečnú časť ich rozhovoru a odporúčaní vám ponúkame v tejto chvíli:

Ako sa starať o pleť po 40-tke_3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

unsplash

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame