Na štarte charitatívneho behu s Mary's Meals bolo 86 bežcov

Na štarte charitatívneho behu s Mary's Meals bolo 86 bežcov

Na svete žije viac ako 1,8 milióna detí v extrémnej chudobe. Odstrániť aspoň sčasti tento celosvetový problém formou lepšieho prístupu k vzdelaniu sa už vyše 20 rokov usiluje medzinárodná mimovládna charitatívna organizácia Mary´s Meals. Po vzore charitatívneho behu vo Vysokých Tatrách vytvorila počas víkendu skupinka mladých ľudí z farského spoločenstva v obci Sečovská Polianka podobný dobročinný beh obcou. Výťažok zo štartovného jedného bežca putoval na pokrytie stravy jedného dieťaťa počas celého školského roka v niektorej z 18 rozvojových krajín, akou je Keňa, India, Etiópia či Sýria. Na 5-kilometrovú trasu, ktorá predstavovala symbolickú vzdialenosť detí v rozvojových krajinách za svojimi školami, sa postavilo celkovo 86 bežcov a to aj v detských kategóriách. Myšlienku tohto športovo-dobročinného podujatia v Sečovskej Polianke, ktoré bola v celej réžii mladých študentov, priblížila Lívii Godovej hlavná organizátorka Terézia Popaďáková.

Na štarte charitatívneho behu s Mary's Meals bolo 86 bežcov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Víťaz sobotňajšieho charitatívneho Mary´s Meal behu v Sečovskej Polianke zabehol do cieľa s časom 18 minút 27 sekúnd jedna stotina a víťazka ženskej kategórie Kristína Šaffová s časom 26 minút 34 sekúnd 5 stotín. Počas sobotňajšieho predpoludnia sa podarilo vyzbierať takmer 2400 eur, čo predstavuje jedlo pre 108 detí na celý školský rok v 18 rozvojových krajinách.
unsplash

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame