Ako si správne vybrať slnečné okuliare?

Ako si správne vybrať slnečné okuliare?

V lete je dôležité chrániť pleť opaľovacím krémom a zrak kvalitnými slnečnými okuliarmi. A práve na ne sa dnes zameriame. Hneď na úvod je potrebné zdôrazniť, že slnečné okuliare nie sú len módnym doplnkom, ale musia hlavne chrániť zrak. A preto by sme ich výberu mali venovať pozornosť a pokiaľ je to možné, vyhnúť sa ich nákupu v supermarketoch, drogériách, či predajných stánkoch. O správnom výbere slnečných okuliarov sa s optometristkou Ľudmilou Kačengovou rozprávala Martina Vašková.

Ako si správne vybrať slnečné okuliare_1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slnečné okuliare už zďaleka nenosíme iba v lete. Ako módny doplnok, no hlavne ochrana zraku, nám slúžia v každom ročnom období, preto by sme ich výberu mali venovať pozornosť. V uplynulom týždni sme v Dobrej rade hovorili o tom, aké parametre by mali slnečné okuliare spĺňať, aby boli naozaj funkčnou ochranou oka. Dnes optometristka Ľudmila Kačengová povie, ako si vybrať slnečné okuliare vzhľadom na príležitosti, pri ktorých ich chceme nosiť. V rozhovore sa jej Martina Vašková ale pýtala aj na to, kedy v priebehu dňa je Slnko pre naše oči najškodlivejšie.

Ako si správne vybrať slnečné okuliare_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A ešte jedna dôležitá vec – nielen aké slnečné okuliare, ale aj to, kde ich kupujeme, je dôležité. Ak vnímate slnečné okuliare nielen ako módny doplnok, ale hlavne potrebujete chrániť svoj zrak, vyhnite sa ich kúpe v predajných stánkoch, drogériách či supermarketoch.

pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame