Kačacie hody v Petrovanoch

Kačacie hody v Petrovanoch

November je čas kačacích i husacích hodov. Nielen v reštauráciách, ale aj doma. Jedno také pozvanie prijala Martina Poláková. Tá bola v Petrovanoch a ak by sme dávali tomuto príspevku nejaký titulok, tak iste by mu najviac „sadol“ tento: kačacie hody v Petrovanoch – tak trochu iná gastronómia. Majster kuchár Milan Poloha so svojím tímom Jozefom Sajdákom a Matúšom Paľom pripravili skutočne koncert chutí a vytvorili 4-chodové menu a tradícii dali punc netradičnosti. Martina Poláková sa opýtala čím bolo toto menu zaujímavé – keďže na tanieri nebolo pečené kačacie stehno, červená kapusta ako ju poznáme a dokonca ani lokša.

Kačacie hody Petrovany inak 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Milan Poloha, s ktorým sa Martina Poláková rozprávala pri príležitosti kačacích hodov v Petrovanoch, je profesionálny kuchár, zástupca Klubu kuchárov a cukrárov v Prešove, ambasador mliečnych potravín istej kvalitnej značky - má prostriedky, možnosti, nápady i molekulárnu gastronómiu k dispozícii...Ale čo gazdinky doma. Čo by poradil? Ako pristupovať ku kačaciemu mäsu aby sa nevysušilo. Čo využiť a robiť v domácom prostredí?

Kačacie hody Petrovany inak 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Milan Poloha naozaj ukázal kačacie hody v úplne inom šate na aké sme zvyknutí. Ale vôbec to neubralo na kvalite, práve naopak... a žalúdok neoťažel nesprávnou prípravou. Nuž a v novom roku so svojím tímom odchádza na majstrovstvá sveta v kateringu do Stuttgartu.
 
 
 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame