Varíme so Zekom Imerim

Varíme so Zekom Imerim

Keď sa v Prešove prejdete Floriánovou ulicou, tak natrafíte na pizzérie, reštaurácie, kaviarne i zmrzlinárne. A jednou z nich je aj cukráreň a zmrzlináreň, ktorú vlastní, vedie a aj v nej pracuje Zekíria Imeri - všetci ho však volajú Zeko. Tiež v nej natrafíte na jeho manželku Šenas a deti Selmu a Hašima. Chodieva k nim aj Martina Poláková a tá sa so Zekom porozprávala o macedónskej kuchyni i cukrárine. Zeko totiž pochádza z macedónskej dedinky Gorna Banjica a prišiel na Slovensko už v 90tych rokoch. Dnes sa tu cíti ako doma, ale o tom, čo sa v macedónskej kuchyni využíva a aká je, nám rád porozprával:

Varíme s...Zekom Imerim 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes v našej nepravidelnej rubrike Varíme s....varíme so Zekom Imerim z Macedónska. Žije v Prešove, kde má svoju cukráreň a zmrzlináreň. Jeho dennou prácou je okrem prípravy zmrzliny zabezpečiť aj sladké potešenie pre zákazníkov a niektoré s koláčov pripravuje on alebo jeho manželka. Ide predovšetkým o typické macedónske múčniky. Martina Poláková sa ho však opýtala aj na to, čo mu chutí z tých našich:

Varíme s...Zekom Imerim 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak ak sa raz rozhodnete ochutnať macedónsky múčnik - nenechajte si ujsť Trileče alebo Baklavu. V Prešove ich pečie Zeko Imeri, s ktorým sa rozprávala Martina Poláková.....

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame