Jedlá z húb

Jedlá z húb


Ponúkame vám poslucháčske recepty, tentoraz na tému huby.

Tofu guľky na hubách – podľa receptu pani Jarmily zo Sliepkoviec

250 g tofu syra

2 žemle

1 dcl mlieka

soľ

mleté čierne korenie

1 lyžica sójovej omáčky

1 vajce

škrobová múčka

olej

cibuľa

250 g šampiňónov

2 dcl zeleninového vývaru

Tofu postrúhame na hrubšom strúhadle, dáme do misky. Pridáme mlieko, namočené žemle, osolíme, okoreníme, pridáme vajce a škrobovú múčku. Vytvarujeme guľky. Na oleji speníme pokrájame cibuľu, pridáme očistené šampiňóny a podlejeme 2 dcl vývarom. Keď zmes vrie, pridáme guľky, podusíme 10 minút a omáčku zahustíme škrobovou múčkou. Podávame so zemiakmi.

Hubová polievka – podľa pani Reginy z Novej Ľubovne

cibuľa, pór

maslo

huby

zemiaky

kokosové mlieko

soľ

Nadrobno pokrájame cibuľu a pór, podusíme na masle, pridáme nakrájané huby, zalejeme vodou, osolíme, pridáme zemiaky a zahustíme kokosovým mliekom. Pred dovarením pridáme mrvenicu alebo podávame s krutónmi či opekaným chlebíkom.

Kráľovský rezeň s hubami – pani Viera z Košíc

4 bravčové (alebo kuracie) rezne

300 g húb (ľubovoľný druh)

40 g anglickej slaniny

syr Hermelín

3 polievkové lyžice oleja

cibuľa

3 vajcia

rasca

mleté čierne korenie

soľ

Rezne vyklepeme, okraje narežeme, opepríme, osolíme, na oleji z oboch strán opečieme domäkka. Huby očistíme, pokrájame na plátky a s pokrájanou cibuľou podusíme, zalejeme vajcami (necháme trochu stuhnúť, podobne ako na praženicu), dochutíme rascou. Kotletky preložíme na plech a na každú kotletu dáme hubovú „smaženičku“, položíme plátok syra a vložíme do vyhriatej rúry. Keď sa syr rozpustí, vyberieme. Podávame s chlebom alebo zemiakmi.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame