Podielové fondy

Podielové fondy

V ostatných rokoch však získavajú „plusové body" investície do tzv.podielových fondov. - O aký druh investovania ide sa Miroslav Talavašek pýtal Maroša Ovčarika z Finančného kompasu:

podielove fondy-01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našich podmienkach ide o - rozhodne - menej rizikový typ cenných papierov, u ktorých nejde o akcie jednej firmy, či spoločnosti, ale podielové fondy sú „vyskladané" z 10-tok - niekedy stoviek - akcií rôznych spoločností. Ak sa teda niektorej z nich ekonomicky nedarí, jej pokles môžu „vyvážiť" akcie ďalších, ktorým sa hospodársky darí. Preto výnosnosť investície do podielových fondov závisí aj od toho, z akcií akých „úspešných" či „menej úspešných" spoločností sú „zostavené". Na rôzne typy podielových fondov sa Miroslav Talavašek pýtal odborníka na financie, Maroša Ovčarika z Finančného kompasu:

podielove fondy-02 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Existuje nejaká - povedzme - univerzálna rada ako si vybrať TEN SPRÁVNY podielový fond? - Pýtal som sa Maroša Ovčarika z Finančného kompasu:

podielove fondy-03 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako môže majiteľ podielového fondu disponovať s vloženou sumou, prípadne s výnosmi - teda - úrokmi z nej? - Aké pravidlá platia pre kúpu i predaj podielových fondov? Na čo ďalšie treba myslieť v prípade, že som už investoval do podielových fondov? - Miroslav Talavašek sa aj na to pýtal odborníka na financie, Maroša Ovčarika z Finančného kompasu:

podielove fondy-04 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V súčasnosti je na Slovensku investovanie do podielových fondov - zhruba - na rovnakej úrovni nejaká, ako investovanie Slovákov do druhého dôchodkového piliera.Jeho podstatu, cieľ, spôsob investovania a ďalšie súvislosti zhodnocovania našich peňazí týmto spôsobom si všimneme v našom cykle o týždeň!

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame