Peter Majerník pôsobí v africkej Tanzánii

Peter Majerník pôsobí v africkej Tanzánii

Misionárske výpravy mali v minulosti významný vplyv na poznávanie sveta a šírenie kresťanskej viery. Mnohí veľkí cestovatelia západného sveta boli zároveň – misionármi. Dnes už nie sú misionári dobyvatelia. Šíria kresťanstvo a vieru, no v mnohých rozvojových krajinách je kostol až to posledné, čo misionár stavia...

Možno až stovky slovenských misionárov a misionárok žijú doslova na všetkých kontinentoch sveta. Peter Majerník – kňaz Košickej arcidiecézy, ktorý sa narodil v obci Bertotovce v okrese Prešov – už pár rokov pôsobí v africkej Tanzánii. V rámci niekoľkotýždňovej dovolenky na Slovensku sa pred pár dňami stretol s Martinou Vaškovou, aby jej porozprával o živote v Afrike a výzvach, ktoré mu jeho pôsobenie tam prinieslo. Zo Slovenska odišiel v roku 2013.

misionar_1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Afrike môžete nájsť tradičné náboženstvá vedľa kresťanstva, inakosť kultúry a zvykov, najteplejšie podnebie spomedzi všetkých kontinentov, pozostatky koloniálnej minulosti, ale aj smutnú skutočnosť, akou je hlad, chudoba a bieda. Kňaz Košickej arcidiecézy a rodák zo Šariša – Peter Majerník, ktorý je prepožičaný do diecézy Bunda v Tanzánii, žije v jej najchudobnejšej časti. Napriek tomu mu Afrika prirástla k srdcu. Pri jeho ostatnej dovolenke na Slovensku sa s ním stretla Martina Vašková.

misionar_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame