Najlepší slovenský bežec košického maratónu

Najlepší slovenský bežec košického maratónu

Metropola východu má za sebou 99. ročník Medzinárodného maratónu mieru. Na štart sa v prvú októbrovú nedeľu postavilo vyše 9000 účastníkov vo všetkých kategóriách – dokopy z 59 krajín sveta. Bol medzi nimi aj bežec Marián Zimmermann, ktorý sa napokon postavil aj na stupeň víťazov. Pár dni po získaní titulu „Najlepší slovenský bežec košického maratónu“ sa stretol s Martinou Vaškovou a vznikol rozhovor o – behu.

Marián Zimmermann je detský psychológ, bežec a otec rodiny. Narodil sa v Kluknave na Spiši, kde v súčasnosti s manželkou a štyrmi deťmi aj žije. 2. októbra sa po odbehnutí 42 kilometrov v osobnom rekorde postavil na stupeň víťazov 99. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Na najstaršom maratóne v Európe a treťom najstaršom na svete bol spomedzi Slovákov najlepší. Martina Vašková sa ho pri stretnutí pýtala aj na to, či chcel byť ako dieťa bežcom, psychológom, alebo niekým úplne iným.

maratonec_1;vaskova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

2 h 28 min 19 s je čas, za ktorý zabehol Marián Zimmermann Medzinárodný maratón mieru v Košiciach – ako najlepší Slovák. Za absolútnym víťazom Reubenom Keriom z Kene zaostal o 21 minút a 3 sekundy. Na maratónsku trať sa v Košiciach postavil po piaty raz a jeho maximom bolo doteraz 4. miesto v roku 2020. Na stupni víťazov tohtoročného košického maratónu stál v zaujímavom tričku, na ktoré sa ho opýtala aj Martina Vašková.

maratonec_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame