Víkend 2. – 3. 7.

Víkend 2. – 3. 7.

Futbalisti Anglicka sa stali majstrami Európy do 19 rokov. Vo finále šampionátu na Slovensku zdolali v Trnave izraelských rovesníkov 3:1 po predĺžení. Miestenky na MS 2023 hráčov do 20 rokov v Indonézii si okrem finalistov zabezpečili aj zdolané mužstvá zo semifinále: Taliansko a Francúzsko, ako aj Slovensko – vďaka triumfu v play-off nad Rakúskom. Ďalšie športové informácie pridá Matúš Hudák:

vikend_2.-3.7_sport1;Hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slovenský cyklista Peter Sagan bojoval v tretej etape 109. ročníka Tour de France do poslednej chvíle o víťazstvo, napokon obsadil 4. miesto.

Slovenskí basketbalisti zakončili účinkovanie v A-skupine kvalifikácie majstrovstiev sveta 2023 prehrou, vo svojom záverečnom zápase podľahli v Leviciach Lotyšsku 60:93. Slováci skončili v tabuľke na poslednom, štvrtom mieste s bilanciou 0-6, v auguste ich tak čaká vstup do druhej fázy predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2025. Reprezentant Slovenska Boris Bojanovský, ktorý zaznamenal 8 bodov:
Boris_BojanovskýA_Hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Vodní pólisti Španielska sa tretíkrát v histórii stali majstrami sveta. V dramatickom finále MS v Budapešti zdolali Talianov 15:14 po rozstrele a vrátili im finálovú prehru spred troch rokov. Zápas sa v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 9:9.

Naše reprezentantky vo vodnom póle prehrali vo svojom úvodnom zápase na ME hráčok do 19 rokov v základnej B-skupine s Francúzskom 5:23. Na ďalší duel nastúpia proti Chorvátsku.

Nedávno sa začala druhá olympijská cesta nášho reprezentanta v skateboardingu Richarda Turyho. Cieľ rodáka z Košíc je jasný – kvalifikovať sa na OH 2024 do Paríža. Celé sa to začalo v Ríme na Street Skateboarding Rome 2022, kde priamo v historickom centre, hneď vedľa Kolosea, postavili skatepark. Viac o tomto kvalifikačnom cykle Matúšovi Hudákovi povedal Juraj Tury, predseda sekcie v rýchlokorčuliarskom zväze:

vikend_2.-3.7_sport2;Hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame